Waar komen we vandaan?

Waar komen we vandaan?

Dinner in Motion – The story so far

Opeens waren we daar, in the Wall, Dinner in Motion. Geopend vanaf december 2016! Een nieuw restaurant waar nog niemand van gehoord had? Of toch al wel? Tijd om wat meer te vertellen over de geschiedenis van Dinner in Motion.

Het avontuur begon in een loods in het kantoorpand van eventbureau Aventiq, ruim 2 jaar geleden. Normaliter maakt het bureau grote beeldprojecties zoals videomapping op gebouwen, of panoramabeelden op grote schermen tijdens zakelijke events. Eigenaar Bram van der Vorst vond het erg jammer dat deze techniek niet toegankelijk was voor de consument. “Het gaat eigenlijk altijd over grote opdrachten voor bedrijven. Maar nu wilden we de consument laten zien wat er allemaal mogelijk is met de technieken die wij in huis hebben. “

“Het idee ontstond toen we samen met collega’s op YouTube een filmpje zagen van een exclusief event dat een paar duizend euro per persoon kostte. Dit niveau wilden wij ook brengen, maar dan tegen veel lagere kosten. Dat heeft geleid tot het concept Dinner in Motion.”

En zo opende Bram van der Vorst in februari 2015 het tijdelijk pop-up restaurant Dinner in Motion in eigen bedrijfspand gevestigd in Waalre, nabij Eindhoven. In slechts enkele weekenden had het tijdelijke restaurant meer dan 700 bezoekers getrokken. Niet slecht voor een plaatselijk initiatief. “Langer konden we niet open, want hiervoor hadden we geen vergunning. Wel bleek dat dit tijdelijk restaurant veel potentie had. Het was een perfecte pilot waar we veel lering uit hebben kunnen trekken”, aldus Bram.

“Na de eerste editie van Dinner in Motion was het heel duidelijk geworden dat we door moesten gaan met het concept, maar het wel groter moesten aanpakken en in alle opzichten een verbetering moest zijn op de eerste editie. Maar de grootste uitdaging was eigenlijk nog wel de locatie. We zijn zeker wat maanden zoet geweest met het zoeken naar een juiste locatie. In eerste instantie waren onze ogen gericht op ‘home-town’ Eindhoven. Maar al vrij snel kwamen waren we erachter dat we het concept landelijk moesten gaan opzetten. Daarom veranderden we van koers en werden we ook getipt over het bijzondere pand ‘The Wall’ pal langs de A2.”

In enkele maanden tijd werd de huidige locatie van Dinner in Motion omgetoverd van een casco ruimte tot een volledig ‘restaurant’ met twee dinertheaters, een horecakeuken, eventruimte en een loungebar met uitzicht op de autosnelweg A2. De rest is geschiedenis….

Dinner in Motion blijft zeker t/m eind september 2017 gevestigd in het pand van The Wall. “Wat hierna gebeurt weten we nog niet in detail, maar we komen hoe dan ook terug,” aldus Bram van der Vorst.